Dit blijkt uit een onderzoek van Debby Herbenick, die dit onderzoek deed in opdracht van Men’s Health nadat zij meerdere berichten ontvingen van mensen die af en toe een orgasme krijgen tijdens het sporten.

In het onderzoek gaf iets minder dan 10% van de ondervraagden, zowel mannen als vrouwen, aan dat ze af en toe een orgasme ervaren tijdens het sporten. De mensen die deelnamen aan het onderzoek gaven aan een orgasme te krijgen tijdens situps, pullups, touw klimmen, rennen en meerdere oefeningen met gewichten.

Coregasm

Het fenomeen is inmiddels bekend als een ‘coregasm’. Volgens Debby Herbenick, in haar boek ‘The Coregasme Workout: The Revolutionary Method for Better Sex through Exercise’ wordt het orgasme word veroorzaakt door de buikspieren en dus niet omdat er bijvoorbeeld kleding langs de genitaliën schuurt. Wetenschappers zijn er nog niet uit hoe dit precies gebeurt, maar volgens Debby Herbenick stimuleren bepaalde lichaamsbewegingen het orgasme intern via bepaalde zenuwen.

De mannen in het onderzoek gaven aan dat het orgasme intenser is dan wanneer ze masturberen, maar minder intens dan tijdens de seks. Wat opvallend is, is dat veel mannen aangaven het orgasme te krijgen zonder dat zij een erectie hebben. Mocht je dit als vervelend ervaren, dan wordt geadviseerd even te stoppen met trainen als je het aan voelt komen.