Het probleem is dat we altijd op zoek zijn naar ‘de snelste manier’. We willen zo snel mogelijk ergens zijn, zo snel mogelijk geld verdienen, zo snel mogelijk succesvol worden en aangezien je dit artikel aan hebt geklikt zo snel mogelijk een platte buik hebben. Helaas werkt het niet helemaal zo.

Valse reclame

Als je een snelle zoektocht doet op Youtube of Google zie je veel filmpjes of artikelen die je precies vertellen hoe je super snel een platte buik krijgt. Bijna allemaal hebben ze daarvoor een ‘geheime manier’. Het probleem is dat deze filmpjes en artikelen ontzettend populair zijn. De voorbeelden hebben vaak al een platte buik, waardoor de mensen die het kijken automatisch denken dat zij deze manier ook hebben gebruikt. Daar bovenop is het ook nog eens zo dat de mensen die het proberen vaak zo graag willen dat het werkt, dat ze zichzelf er blind van overtuigen dat het inderdaad werkt. Ook al is er in het echt helemaal geen verschil. Wanneer je ergens een ‘makkelijke manier’ voor bedenkt en je hebt veel mensen die zeggen dat het werkt, dan wordt het vanzelf een trend. Ik heb het bijvoorbeeld over drankjes/pillen die specifiek vet rond je buik verbranden of dingen die je om je buik heen kunt doen om buikvet te verbranden. Dit is natuurlijk allemaal onzin. Om deze dingen allemaal op te noemen is te veel, daarom kan ik jullie beter iets leren wat wel echt werkt.

Wat werkt wel?

Helaas is er geen snelle manier met allemaal rare gadgets of trucjes. Een platte buik komt simpelweg door gewicht verliezen en vet verbranden. Dit doe je simpelweg door minder calorieën te eten dan dat je verbrand. Kortom, meer bewegen en minder eten. Als je het minder eten combineert met krachttraining zorg je er ook nog eens voor dat je veel spiermassa behoud en juist vetmassa kwijt raakt. Wanneer je minder eet gaat je lichaam op zoek naar energiebronnen in je lichaam, omdat je die energie nu niet uit eten kan halen. Je lichaam gaat dan vet verbranden voor energie. Waar je lichaam dat vet vandaan haalt kan je niet zeggen, het is dus onmogelijk om op een specifieke plek vet kwijt te raken (nee, ook niet op je buik). Wel zijn er diëten die vetverlies kunnen stimuleren.

Dieet

Het eerste dieet wat veel mensen volgen om vet te verliezen is het keto dieet. Dit is een dieet waarbij je juist heel weinig koolhydraten eet. Je lichaam gebruikt namelijk liever eerst koolhydraten voor energie, omdat dat sneller is. Wanneer die op zijn, gaat je lichaam over op vet. Een ander dieet is intermittent fasting, waarbij je een groot deel van de dag aan het vasten bent. Vaak ongeveer 16 uur. Wanneer je zo lang vast komen er hormonen vrij als glucagon en epinefrine, die het glucose niveau in het bloed doen stijgen en vet afbreken. Zoals al eerder aangegeven, deze diëten werken uiteindelijk alleen als je minder calorieën eet dan je verbrandt. Dit is de enige echte manier, vergeet dus alle aanbiedingen die je beloven dat ze een geheime truc hebben om zo snel mogelijk buikvet te verliezen.

Recepten nodig voor je dieet? Klik hier voor een receptenboek!

Loading...