Als het om fitness gaat is het niet altijd even makkelijk om aan goede en betrouwbare informatie te komen. Veel websites zijn niet gericht op het geven van waarde aan de lezer, maar zijn enkel uit op hun portemonnee. Maar gelukkig zijn er ook fitness en voeding websites die wel goede informatie verspreiden. Hieronder een lijstje van de beste Nederlandse fitness websites.

Fit.nl

Eén van de grootste fitness blogs in Nederland is www.fit.nl. Met een team van maar dan 20 medewerkers voorzien ze veel mensen van goede informatie over fitness en voeding. Met ‘De fit methode’, het e-book van fit.nl, helpen ze jou om je doelen te behalen. Ze hebben een eigen app en bieden op hun site enkele producten aan. De artikelen zijn meestal wetenschappelijk onderbouwt en de informatie is vaak up-to-date. Ze hebben een ton aan informatie en veel ervaring omdat ze al vanaf 2012 actief zijn.

Drogespieren.nl

Met meer dan 1200 artikelen verdient www.drogespieren.nl zeker een plekje in deze lijst. De artikelen op deze site zijn duidelijk en meestal wetenschappelijk onderbouwt. Je vindt hier informatie over bijna elk onderwerp wat maar met fitness te maken heeft. De site is Mark van Oosterwijck, schrijver van de FitChef boeken.

Voeding-en-fitness.nl

Op www.voeding-en-fitness.nl vind je veel artikelen over, je raadt het al, voeding en fitness. Deze zijn vaak erg uitgebreid en bevatten goede informatie. De eigenaar van de website, Marvin Grouw, heeft naast zijn website ook nog een Youtube kanaal waar hij voornamelijk eet challenges doet.

Fitsociety.nl

Dit is eigenlijk een platform voor personal trainers en sportscholen, maar op www.fitsociety.nl vindt je ook veel goede informatie over fitness. Artikelen over bekende onderwerpen zijn meestal super uitgebreid en boordevol waardevolle tips.

Schemaatje.nl

Zoals je aan de naam al kan zien heeft deze website naast goede artikelen ook gratis schema’s. Iets wat ik natuurlijk erg kan waarderen. Op www.schemaatje.nl vindt je artikelen over voeding en fitness en uitleg over oefeningen.

Bodybuildingblog.nl

Op het eerste oog lijkt deze site misschien niet heel professioneel qua lay-out, maar de inhoud is natuurlijk belangrijker. Ook op www.bodybuildingblog.nl vind je uitgebreide artikelen over krachttraining. De website is van Glenn Goossens, auteur van het boek dat op de site duidelijk wordt gepromoot. Voor zover ik weet is Glenn Goossens wel betrouwbaar.

Fitguide.nl

Vooral vanwege het simpele, maar mooie design staat www.fitguide.nl in dit lijstje. Zodra je op de website komt worden meteen allerlei leerzame en leuke artikelen voorgeschoteld. De één wat uitgebreider dan de ander, maar over het algemeen bevatten ze allemaal goede informatie.

Dit waren een aantal goede Nederlandse fitness blogs waar jij als lezer iets aan hebt!

Heb je zelf een fitness blog en vindt je dat jij hier tussen hoort te staan? Neem dan even contact met mij op!

Loading...
Shaped Fitness