KIES HIER JE GRATIS FITNESS SCHEMA

Ben je op zoek naar een gratis fitness schema? Dan ben je hier op de juiste plek! Geheel gratis bieden wij fitness schema’s aan. Kies hieronder hoeveel dagen je wilt gaan en download vervolgens jouw schema!

2 DAGEN

Kies een gratis schema voor 2 dagen

Ga naar schema's

3 DAGEN

Kies een gratis schema voor 3 dagen

Ga naar schema's

4 DAGEN

Kies een gratis schema voor 4 dagen

Ga naar schema's

5 DAGEN

Kies een gratis schema voor 5 dagen

Ga naar schema's

6 DAGEN

Kies een gratis schema voor 6 dagen

Ga naar schema's

CALISTHENICS

Kies een gratis calisthenics schema

Ga naar schema's

CORE WORKOUTS

Kies een gratis core training

Ga naar schema's

VROUWEN

Kies een gratis schema voor vrouwen

Ga naar schema's
Loading...

Wat is een gratis fitness schema?

gratis-fitness-schema

Het kan natuurlijk zo zijn dat je helemaal nieuw bent in de fitnesswereld en nog geen idee hebt hoe het allemaal werkt. Je weet alleen dat je een gratis fitness schema nodig hebt. Maar wat is dat eigenlijk? Een fitness schema is een plan wat is afgesteld op jouw doelen, niveau, agenda, enzovoort. Hierin staat hoe jij gaat trainen om bijvoorbeeld sterker of gespierder te worden. In het gratis fitness schema staat op welke dag je traint, welke spiergroep, welke oefeningen en hoeveel herhalingen en setjes je moet doen. Heb jij nou geen idee welk trainingsschema jij moet gebruiken? Dan is het misschien slim om je te laten begeleiden. Kijk daarvoor even hier.

Verschillende schema’s

Zoals je kan zien kan je kiezen uit verschillende schema’s. Eerst kan je kiezen hoeveel dagen je wilt trainen en daarna kan je kiezen welk gratis fitness schema je precies wilt. Je vraagt je nu misschien af waarom er meerdere schema’s zijn. De eerste reden hiervoor is omdat je om de 6 tot 12 weken van schema moet veranderen. Doe je dit niet, dan weet je lichaam al wat je gaat doen en hoeft er minder hard voor te werken. Om de spieren te blijven prikkelen moet je dus van schema veranderen. Een andere reden waarom er meerdere schema’s zijn is omdat er teveel oefeningen zijn om allemaal in één schema te doen. Dat is maar beter ook, want als je een nieuw schema kiest wil je een gratis fitness schema met andere oefeningen.

De trainingsschema’s staan hierboven ingedeeld in het aantal dagen. Handig voor jou, want nu kan je een fitness schema kiezen op basis van hoe vaak jij per week wil/kan fitnessen. Schema’s voor 2 en 3 dagen zijn vaak full body schema’s, waarbij je per training het hele lichaam traint. Ga je vaker dan 3 dagen? Dan worden de trainingen ingedeeld per spiergroep. Waarom dat zo is lees je hier

Je hoeft natuurlijk niet persé je trainingsschema te kiezen op basis van het aantal dagen in de week. Doe je bijvoorbeeld een full body schema van 3 dagen, dan kan je ook gewoon één dag wel, één dag niet. Je herhaalt dan gewoon telkens het schema. Een ander voorbeeld is een push-pull-legs schema (6 dagen), waarbij je drie dagen wel, één dag niet doet. Of als het goed voelt aan één stuk door (wel adviseer ik af en toe een rustdag te nemen).

Het kiezen van een gratis fitness schema

Wanneer je net begint met fitness is het niet verstandig om meteen 5 of 6 dagen per week maximaal te gaan trainen. Kies als beginner een schema van 3 of 4 dagen en zorg dat je het gewicht laag houdt en focust op de uitvoering. Belangrijk bij een goed trainingsschema is dat je niet te veel traint, maar ook zeker niet te weinig. Als je namelijk te veel traint krijgt je spier niet genoeg tijd om te herstellen. Hierdoor verhoog je de kans op blessures en gaat je vooruitgang omlaag. Train je te weinig, dan zal je ook weinig tot geen vooruitgang zien. Ik raad aan om elke spiergroep minimaal 2 keer per week te trainen. Tenzij je natuurlijk een blessure of een andere goede reden hebt.

Geniet van het gratis fitness schema!