In mijn omgeving zie ik heel veel mensen die moeite hebben om aan te komen. Voeding is een belangrijk onderdeel van fitness. Eet je namelijk niet genoeg, dan kom je simpelweg ook niet aan. Hieronder staat een tip die jou kan helpen om wat extra gewicht te krijgen.

Meer calorieën

Ik ga er van uit dat de meeste van jullie dit al wel weten, maar ik zeg het toch even voor de beginners onder ons. Om aan te komen moet je meer calorieën eten dan dat je verbrand. Eigenlijk is het heel simpel. Kom je niet aan? Dan eet je niet genoeg. Het kan natuurlijk zo zijn dat je voor je gevoel heel veel eet, maar het is ook belangrijk wat je eet. Er zit namelijk een groot verschil tussen 100 gram sla en 100 gram pinda’s (meer dan 600 kcal om precies te zijn). De eerste tip is dan ook: houd bij wat je eet. Dit kan door alles wat je eet op een dag bij te houden in een app zoals My Fitness Pal. In deze app kan je zien hoeveel calorieën je binnen krijgt en weet je dus meteen of je meer moet eten.

Tip om aan te komen

Heb je er veel moeite mee om aan je calorieën te komen, dan heb ik een erg handige tip die iedereen kan gebruiken. Het vereist wel een blender en de nodige ingrediënten. De tip is: zelfgemaakte weight gainer shakes! Dit houdt in dat je een shake maakt met zoveel mogelijk calorieën. In de shake doe je ingrediënten die veel calorieën bevatten en die jij natuurlijk lekker vindt. Dit is bijvoorbeeld één van mijn favorieten:

  • Melk
  • Havermout
  • Banaan
  • Amandelen
  • Pindakaas
  • Kwark

Hoeveel calorieën er in een shake zitten ligt er natuurlijk aan wat je erin doet en hoeveel, maar één shake kan makkelijk 800 kcal bevatten. Deze shake kan je als ontbijt drinken, maar persoonlijk drink ik het liever ’s avonds omdat het behoorlijk vult. Het is dus een makkelijke toevoeging bovenop wat je al gegeten hebt die dag.

Loading...