Loading...

Persoonlijk schema
Belangrijk: omdat ik het momenteel te druk heb worden er geen nieuwe klanten aangenomen. Wel heb ik voor jullie een programma gemaakt waarmee je helemaal zelf kan afvallen. Klik hier om naar het programma te gaan.
waarom start fitness

Waarom online coaching door Start Fitness?

Een groot verschil wat Start Fitness heeft in vergelijking tot andere coaching of fitness bedrijven is dat we het zo goedkoop mogelijk voor jou willen houden. Ik vindt namelijk dat werken aan je fysieke en mentale gezondheid niet veel geld zou moeten kosten.

Je vindt bij Start Fitness geen dure aanbiedingen van spullen en supplementen wat je eigenlijk niet nodig hebt. Ik houd het enkel bij advies wat eerlijk is en echt werkt, ook op de lange termijn. Veel bedrijven richten zich op snel resultaat, wat zeker mogelijk is, maar ze geven niets om hoe jij het resultaat vast kunt houden. Fitness is namelijk niet iets wat je voor een tijdje doet en dan klaar bent, het hoort een gewoonte te zijn. Alleen dan haal je alle voordelen eruit. Dit klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar dit is wel de waarheid.

Bij Start Fitness geven we je niet alleen advies over hoe je jouw fitnessdoel bereikt, ik geef ook advies over hoe jij dit vast kan houden. Zodat je niet over een jaar weer één of ander duur afslankpakket hoeft te kopen. Bij Start Fitness focussen we niet alleen op het fysieke gedeelte van fitness, want dit is vaak het makkelijkst. We focussen ook op het mentale deel, wat ervoor zorgt dat jij het vast kunt houden.

Nog niet overtuigd? Lees dan even verder…


Voordelen van online coaching

online-coaching-onderzoek

Onderzoek

Er zijn ook onderzoeken die laten zien dat een coach voor veel mensen erg goed werkt. Een onderzoek uit 2003 met 129 deelnemers liet dit duidelijk zien. In het onderzoek werd elke deelnemer toegewezen aan een fase.

  • Fase 1: Geen intentie om te veranderen
  • Fase 2: Overweegt verandering
  • Fase 3: Maakt zich klaar om te veranderen
  • Fase 4: Probeert actief te veranderen
  • Fase 5: Probeert verandering vol te houden

Na een programma van 10 weken met een coach werd gekeken waar de deelnemers zich nu in bevonden. Het resultaat? 60% van de deelnemers ging één fase omhoog en 13% ging twee fases omhoog. 27 deelnemers begonnen in de hoogste fase, dus konden niet omhoog. Wel bleven ze alle 27 in de hoogste fase. Slechts één persoon ging één fase omlaag.

De kracht van keuzes

Ik weet heel goed dat het besluit om online coaching te volgen voor bijna iedereen een hele grote stap is. Maar juist dit is één van de beste redenen waarom online coaching zo goed werkt. Wanneer je eenmaal besloten hebt het te gaan doen, heb je voor jezelf een keuze gemaakt om te veranderen. Als een mens een keuze maakt, dan is deze vaak ook bereid om achter die keuze te blijven staan. Samen met de extra ‘druk’ van een coach is de kans dat je blijft volhouden ineens een stuk groter.

Realistische doelen

Wanneer je hebt gekozen voor online coaching volgt er een intake. Hierin geef jij aan wat je doelen zijn. Het maakt dus niet uit of je nou wil afvallen of spieren wil opbouwen. Het stellen van doelen helpt om gemotiveerd te blijven. Maar niet iedereen weet wat een realistisch doel is. Met online coaching zorgen we er eerst voor dat jouw doel ook daadwerkelijk haalbaar is. Vul je dus iets onrealistisch in, dan moet dat eerst veranderd worden. Het gevaar als je zonder coach traint is dat je geen haalbare doelen stelt. Hierdoor verlies je motivatie en is de kans groot dat je uiteindelijk weer stopt.

De druk van een coach

Hoe makkelijk is het om niet te sporten als je even geen zin hebt? Er is tenslotte niemand die je dwingt, geen enkele druk om te presteren. Dit verandert met online coaching. Nu wordt er namelijk wel iets van je verwacht. Een coach zorgt niet alleen voor druk, maar helpt ook om je te motiveren. Heb je moeite met het vinden van de juiste motivatie, dan praat je gewoon even met je coach. Vaak helpt dit enorm!

Optimaal trainen

Door mijn jarenlange ervaring weet ik precies wat je wel en wat je niet moet doen. Als het gaat om fitness is er ontzettend veel informatie beschikbaar, vaak fout en bedoeld om bijvoorbeeld iets te verkopen. Als beginner weet je natuurlijk niet nog niet wat je moet geloven. Daarom zie je veel beginners, maar ook mensen die al wat langer trainen, veel fouten maken. Met mijn ervaring zorg ik dat je meteen optimaal resultaat gaat halen. Je bespaart hiermee een hoop tijd.