Dit is een push pull schema. Je doet op de eerste dag alle push oefeningen voor je borst, schouders en triceps. Op de tweede dag doe je pull oefeningen voor je rug en biceps. Op de derde dag train je benen. Als je klaar bent kun je het schema opnieuw doen en eventueel een rustdag er tussen houden. Bij de beenoefeningen zoals leg curls en calf raises verschilt het natuurlijk per sportschool welk apparaat je hiervoor hebt, dit kan dus verschillen. Zorg dat je elke keer goed opwarmt en strekt. Dit schema heeft geen buikspieren inbegrepen, ga daarvoor even naar onze buikspier pagina.

download-gratis-fitness-schema

Waarom een push pull schema?

Wanneer je 5 of 6 dagen per week wilt trainen is een push pull schema een goede optie. Op deze manier kan je elke spiergroep twee keer trainen en zit er nog steeds genoeg rust tussen. Een push pull legs schema kan je achter elkaar door doen en hoeft dus niet op een specifieke dag. Kan je een keer een dagje niet trainen, dan ga je de volgende dag gewoon verder waar je gebleven was. Dit is ook handig als je een extra rustdag in wilt plannen.

Voor wie is een push pull schema?

Voor je begint moet je weten dat een push pull schema meer voor de ervaren sporter is. Als je net begint met fitness is het niet aan te raden om dit schema te volgen. Dit komt omdat je met een push pull legs schema veel dagen in de week traint.

download-gratis-fitness-schema

Loading...